Menu
Start
Czasopismo
Redakcja
Numery
Dla autorów
Recenzenci
Zasady etyczne
Kontakt
PL
PL
EN
Genetyka i hodowla zwierząt gospodarskich
Wykorzystanie bydlęcej sondy malującej do identyfikacji heterosomu Y w plemnikach tryka
Barbara Rejduch
Anna Kozubska-Sobocińska
Ewa Słota
5-9
Pełny tekst
Efektywna metoda diagnozy aneuploidii chromosomu X — najczęstszej aberracji kariotypu koni
Monika Bugno
Ewa Słota
Aldona Pieńkowska-Schelling
Claude Schelling
11-17
Pełny tekst
Poprawa mięsności świń w wyniku stosowania w fermach towarowych knurów charakteryzujących się wysoką wartością rzeźną
Robert Eckert
19-25
Pełny tekst
Zależności między wartością rzeźną knurów utrzymywanych w stacjach unasieniania a wartością rzeźną ich potomstwa pochodzącego z ferm produkcyjnych
Robert Eckert
Barbara Orzechowska
Leszek Mroczko
27-33
Pełny tekst
Współczynniki korelacji pomiędzy cechami produkcyjnymi u loszek ras wbp, Duroc i Pietrain
Barbara Orzechowska
Mirosław Tyra
Robert Eckert
35-43
Pełny tekst
Standaryzacja cech określających mięsność tusz w ocenie przyżyciowej świń
Aurelia Mucha
Marian Różycki
45-50
Pełny tekst
Opracowanie równań regresji do przyżyciowego szacowania procentowej zawartości mięsa w tuszy knurów
Magdalena Szyndler-Nędza
Marian Różycki
51-60
Pełny tekst
Ocena efektywności produkcji żywca króliczego na podstawie wybranych cech użytkowych zwierząt w okresie odchowu
Jan Zając
61-68
Pełny tekst
Biologia, fizjologia i rozród zwierząt
Cechy reprodukcyjne i cechy jaj kaczek z rodów ojcowskich
Adam Mazanowski
Marek Adamski
Tomasz Kisiel
69-80
Pełny tekst
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo
Kształtowanie się wydajności mlecznej krów pierwiastek różnych ras żywionych według norm IZ-INRA w zależności od masy ciała przed pierwszym wycieleniem
Krzysztof Bilik
Juliusz Strzetelski
81-95
Pełny tekst
Wpływ skarmiania kiszonego gniecionego ziarna kukurydzy na wydajność krów, wartość odżywczą i przydatność technologiczną mleka do przetwórstwa
Stefan Wawrzyńczak
Juliusz Kraszewski
Karol Węglarzy
Tadeusz Grega
97-109
Pełny tekst
Wpływ różnej intensywności żywienia kurcząt w pierwszym okresie życia na wyniki produkcyjne brojlerów i jakość tuszek
Barbara Z. Kamińska
111-118
Pełny tekst
Środowisko, zoohigiena i technologia produkcji zwierzęcej
Organizacja doju na fermie a zagrożenia dobrostanu krów
Stanisław Winnicki
Andrzej Tomala
Andrej Čopík
Romana Głowicka
Lech Nawrocki
119-127
Pełny tekst
Wpływ systemów utrzymania kur ras rodzimych na jakość jaj w początkowym okresie nieśności
Józefa Krawczyk
Stanisław Wężyk
Katarzyna Połtowicz
Katarzyna Cywa-Benko
Jolanta Calik
Jerzy Fijał
129-140
Pełny tekst
Kompostowanie odchodów pochodzących od królików i norek utrzymywanych w warunkach fermowych
Jan Zając
141-151
Pełny tekst