Menu
Start
Czasopismo
Redakcja
Numery
Dla autorów
Recenzenci
Zasady etyczne
Kontakt
PL
PL
EN
Genetyka i hodowla zwierząt gospodarskich
Fenogrupy układu grupowego krwi S u bydła
Tadeusz Rychlik
Marian Duniec
5-10
Pełny tekst
Równania regresji do standaryzacji przyrostów dziennych i procentowej zawartości mięsa w tuszy w ocenie przyżyciowej świń
Aurelia Mucha
Marian Różycki
11-18
Pełny tekst
Obserwacje produkcyjności mlecznej mieszańców merynosa polskiego z udziałem 75% rasy wschodniofryzyjskiej
Tadeusz Pakulski
Bronisław Borys
Elżbieta Pakulska
19-31
Pełny tekst
Skład chemiczny mięsa winniczków (Helix pomatia L.) z populacji naturalnej i pochodzącej od niej populacji hodowlanej
Maciej Ligaszewski
Andrzej Łysak
Krzysztof Surówka
33-45
Pełny tekst
Porównanie tempa wzrostu i kondycji ciała wylęgu ślimaków jadalnych: Helix uspersa i winniczka (Helix pomatia)
Maciej Ligaszewski
Andrzej Łysak
Karol Węglarzy
47-54
Pełny tekst
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo
Rozkład w żwaczu suchej masy. białka i aminokwasów wysłodków buraczanych suchych oraz wysłodków buraczanych suchych melasowanych
Magdalena Łopuszańska-Rusek
Zygmunt M. Kowalski
55-67
Pełny tekst
Efektywność użytkowania mlecznego krów sektora prywatnego Dolnego Śląska
Ryszard Ziemiński
69-76
Pełny tekst
Zapotrzebowanie krów podczas laktacji na wodę pitną
Juliusz Kraszewski
Karol Węglarzy
77-89
Pełny tekst
Wpływ zwiększonego udziału paszy objętościowej w dawkach pokarmowych na behawior i dobrostan loch prośnych utrzymywanych grupowo
Jolanta Paschma
Jacek Walczak
Mariusz Pietras
91-102
Pełny tekst
Wyniki tuczu, wartość rzeźna oraz jakość mięsa świń rasy puławskiej żywionych mieszankami z udziałem nasion bobiku i rzepaku
Maria Osek
Anna Milczarek
103-113
Pełny tekst
Wpływ rodzaju białka w mieszankach paszowych na wskaźniki użytkowości i jakości mięsa kurcząt brojlerów
Agata Pawlak
Ewa Gornowicz
Krystian Dziadek
115-125
Pełny tekst
Ekonomika i organizacja produkcji zwierzęcej
Zyskowność produkcji mleka krowiego w zależności od jego jakości
Anna Szumiec
127-134
Pełny tekst
Zmiany efektywności produkcji indyków rzeźnych po akcesji Polski do Unii Europejskiej
Stanisław Szarek
Barbara Witak
135-143
Pełny tekst