Menu
Start
Czasopismo
Redakcja
Numery
Dla autorów
Recenzenci
Zasady etyczne
Kontakt
PL
PL
EN
Artykuły przeglądowe
Selen w żywieniu bydła
Barbara Niwińska
Marcin Andrzejewski
97-107
Pełny tekst
Poubojowe metody oceny użytkowości mięsnej bydła
Andrzej Węglarz
Anna Balakowska
Zenon Choroszy
109-126
Pełny tekst
Defekty genów u koni czystej krwi arabskiej - problemy hodowli
Tomasz Ząbek
Monika Bugno-Poniewierska
Artur Gurgul
127-132
Pełny tekst
Genetyka i hodowla zwierząt gospodarskich
Analiza porównawcza wpływu roku oceny i wieku szynszyli na cechy pokroju zwierząt w fermie hodowlanej
Dorota Kołodziejczyk
Krystyna Adamczyk
Aldona Gontarz
Stanisław Socha
133-144
Pełny tekst
Анализ генетической структуры украинских чешуйчатых и рамчатых карпов антонинско-зозуленецкого типа
Игорь Грициняк
Татьяна Нагорнюк
Алла Мариуца
Сергей Тарасюк
145-153
Pełny tekst
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo
Wpływ kiszonki z sorgo cukrowego w porównaniu do kiszonki z kukurydzy w dawkach pmr na wydajność, składniki mleka i parametry surowicy krwi krów
Bogdan Śliwiński
Franciszek Brzóska
Karol Węglarzy
155-169
Pełny tekst
Środowisko, zoohigiena i technologia produkcji zwierzęcej
Wpływ systemu utrzymania i żywienia na zawartość kwasów tłuszczowych, witamin oraz makroelementów w mleku krów rasy holsztyńsko-fryzyjskiej
Iwona Radkowska
171-182
Pełny tekst
Warunki termiczno-wilgotnościowe w pomieszczeniach typu otwartego dla krów
Andrzej Kaczor
Paweł Paraponiak
Andrzej Mandecki
183-196
Pełny tekst
Wpływ odchowu jagniąt na zróżnicowanych florystycznie pastwiskach na ich cechy produkcyjne oraz na jakość pozyskanego mięsa
Paweł Paraponiak
Andrzej Kaczor
Wojciech Krawczyk
197-208
Pełny tekst
Określenie stopnia uciążliwości nawozów organicznych dla środowiska glebowego i wodnego
Wojciech Krawczyk
Jacek Walczak
Paweł Paraponiak
Marta Wieczorek-Dąbrowska
Eugeniusz Herbut
209-226
Pełny tekst