Menu
Home
Journal
Editorial
Issues
For Authors
Reviewers
Ethical principles
Contact
EN
PL
EN
Quality and safety of animal origin products
Wpływ pochodzenia i wieku kur na jakość skorupy jaj spożywczych
Jolanta Calik
169-175
Full text
Animal genetics and breeding
Jakość tusz wieprzowych i wartość histologiczna mięśnia longissimus lumborum tuczników ras wbp i pbz zróżnicowanych genotypem RYR1
Barbara Orzechowska
Dorota Wojtysiak
Mirosław Tyra
Aurelia Mucha
83-90
Full text
Frekwencja genotypów wrażliwych na trzęsawkę w populacji owcy romanowskiej w Polsce
Agata Piestrzyńska-Kajtoch
Anna Kozubska-Sobocińska
Barbara Rejduch
91-99
Full text
Animal nutrition and feedstuffs
Ocena preferencji surowców zielarskich różnych ras i grup produkcyjnych świń
Jolanta Paschma
Andrzej Kaczor
101-108
Full text
Behaviour, well-being, production technology, and environment
Wpływ zmiany krotności doju na wydajność mleczną krów
Andrzej Kaczor
Jolanta Paschma
109-115
Full text
Wpływ poziomu produkcyjności krów na rozpraszanie związków azotu z obornika
Jacek Walczak
Wojciech Krawczyk
Agata Szewczyk
Tomasz Pająk
117-123
Full text
Wpływ systemu utrzymania świń na emisję związków azotu
Jacek Walczak
Agata Szewczyk
Piotr Radecki
Wojciech Krawczyk
125-130
Full text
Wpływ wieku stada rodzicielskiego i czasu zasiedlenia wychowalni na wyniki odchowu gąsiąt
Jakub Badowski
Halina Bielińska
Kamila Kłos
131-138
Full text
Kształtowanie się wskaźników produkcyjnych i temperatury ciała kurcząt brojlerów dwóch grup genetycznych w zależności od warunków termicznych
Iwona Skomorucha
Ewa Sosnówka-Czajka
Renata Muchacka
139-150
Full text
Quality and safety of animal origin products
Funkcjonalne właściwości mleka krów różnych ras
Tadeusz Grega
Marek Sady
Teresa Grega
151-157
Full text
Parametry fizykochemiczne tłuszczu mleka i jakość uzyskiwanego z niego masła w zależności od rasy krów i sezonu żywienia
Tadeusz Grega
Marek Sady
Teresa Grega
159-168
Full text