Artykuły przeglądowe

Znaczenie hormonów tarczycowych w laktacji u owiec
Edyta Molik Zuzanna Flis Monika Staroń Klaudia Hell
3-9

Genetyka i hodowla zwierząt gospodarskich

Zależności pomiędzy dziennym spożyciem paszy a wskaźnikami użytkowości tucznej, rzeźnej i jakości mięsa świń ocenianych w stacjach kontroli
Mirosław Tyra Aurelia Mucha Robert Eckert
11-23
Analiza stanu hodowli i wybranych cech użytkowych owiec górskich na przestrzeni ostatniej dekady
Aldona Kawęcka
25-34

Biologia, fizjologia i rozród zwierząt

Wpływ dioksyny TCDD na stężenie hormonów steroidowych w jajowodzie kury domowej (Gallus domesticus)
Andrzej Sechman Katarzyna Wróbel Maria Mika
35-43

Żywienie zwierząt i paszoznawstwo

Wpływ żywienia z udziałem kiszonki z kukurydzy na przyrosty masy ciała jagniąt i jakość mięsa
Joanna Marć-Pieńkowska Jan Mikołajczak Krzysztof Grzybowski
45-53