Menu
Start
Czasopismo
Redakcja
Numery
Dla autorów
Recenzenci
Zasady etyczne
Kontakt
PL
PL
EN
Artykuły przeglądowe
Substancje bioaktywne mleka koziego wykorzystywane w medycynie i farmacji
Edyta Molik
Gabriela Kotowicz
3-12
Pełny tekst
Makleja sercowata w żywieniu drobiu
Adrian Krzykawski
Małgorzata Gugołek
Andrzej Gugołek
13-21
Pełny tekst
Króliki kuny – charakterystyka fenotypowa i historia powstania ras
Iga Peist
Łukasz Migdał
23-40
Pełny tekst
Genetyka i hodowla zwierząt gospodarskich
Analiza wydajności izolacji DNA w zależności od rodzaju pobranego materiału biologicznego od królików
Zuzanna Siudak
Sylwia Pałka
41-48
Pełny tekst
Biologia, fizjologia i rozród zwierząt
Ocena wartości rozpłodowej loszek mieszańców linii Danbred
Justyna Więcek
Anna Rekiel
Kamil Kucharski
Martyna Batorska
Marcin Sońta
49-58
Pełny tekst
Wpływ rasy i płci na kwasowość i barwę mięsa królików
Zuzanna Siudak
Michał Kmiecik
Sylwia Pałka
59-67
Pełny tekst
Wpływ wieku i płci na skład chemiczny i profil kwasów tłuszczowych mięśni piersiowych gołębi pocztowych
Andrzej Gugołek
Małgorzata Gugołek
Adrian Krzykawski
Janusz Strychalski
Małgorzata Konstantynowicz
69-79
Pełny tekst
Środowisko, zoohigiena i technologia produkcji zwierzęcej
Analiza poziomu dobrostanu kotów domowych w Polsce – badania ankietowe
Joanna Kania-Gierdziewicz
Sylwia Pałka
Wiktor Styrylski-Pałka
81-104
Pełny tekst
Jakość i bezpieczeństwo produktów zwierzęcych
Wpływ długości dnia na zawartość kwasów tłuszczowych w tłuszczu wełny owczej
Edyta Molik
Piotr Zapletal
Henryk Pustkowiak
Dominika Kamińska
105-113
Pełny tekst