Menu
Start
Czasopismo
Redakcja
Numery
Dla autorów
Recenzenci
Zasady etyczne
Kontakt
PL
PL
EN
Artykuły przeglądowe
Krótko- i średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe w żywieniu prosiąt
Ewa Hanczakowska
Agnieszka Szewczyk
3-10
Pełny tekst
Zastosowanie techniki nokautu genowego, analizy sekwencji mikrosatelitarnych oraz wszczepów sobnych myszy w mapowaniu genów odpowiedzialnych za spermatogenezę
Dorota Bederska
11-20
Pełny tekst
Genetyka i hodowla zwierząt gospodarskich
Charakterystyka struktury genetycznej polskiej owcy górskiej odmiany barwnej
Aldona Kawęcka
Katarzyna Piórkowska
21-27
Pełny tekst
Polimorfizm genu kalpastatyny w populacji owiec rasy merynos polski
Magdalena Szkudlarek-Kowalczyk
Ewa Wiśniewska
Sławomir Mroczkowski
29-34
Pełny tekst
Parametry produkcyjne i genetyczne dwóch rodów kur rhode island white poddawanych pracy hodowlanej
Jolanta Calik
35-44
Pełny tekst
Biologia, fizjologia i rozród zwierząt
Wpływ systemów dojrzewania in vitro oocytów świni na rozwój zarodków uzyskiwanych techniką klonowania somatycznego
Marcin Samiec
Maria Skrzyszowska
45-59
Pełny tekst
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo
Efektywność wychowu cieląt otrzymujących pasze wzbogacone w glutaminę, glukozę lub maślan sodu
Barbara Niwińska
Ewa Hanczakowska
Karol Węglarzy
61-72
Pełny tekst
Wpływ zastosowania płynnego zakwaszacza z mieszanką typu prestarter na wyniki odchowu prosiąt
Marek Rajchert
Paweł Gajewczyk
Edyta Płazak
73-85
Pełny tekst
Rola wapnia i żelaza w żywieniu intensywnie użytkowanych samic królików
Agnieszka Chełmińska
Dorota Kowalska
87-96
Pełny tekst
Środowisko, zoohigiena i technologia produkcji zwierzęcej
Oddziaływanie bodźców zapachowych na warchlaki w okresie okołoodsadzeniowym
Agata Szewczyk
97-104
Pełny tekst