Menu
Start
Czasopismo
Redakcja
Numery
Dla autorów
Recenzenci
Zasady etyczne
Kontakt
PL
PL
EN
Genetyka i hodowla zwierząt gospodarskich
Charakterystyka bydła polskiego czerwono-białego objętego programem ochrony zasobów genetycznych w latach 2008–2011
Ewa Sosin-Bzducha
3-16
Pełny tekst
Modyfikacja metody identyfikacji gatunkowej psów, bydła, świń, kur i owiec wykorzystywanej do analizy niestandardowych próbek
Małgorzata Natonek-Wiśniewska
Piotr Krzyścin
17-24
Pełny tekst
Ocena behawioru buhajów hodowlanych
Krzysztof Adamczyk
Małgorzata Konias
Jarosław Jędraszczyk
Leszek Hebda
Zenon Choroszy
25-38
Pełny tekst
Określenie zależności pomiędzy pokrojem buhajów ras mięsnych a oceną ich wartości użytkowej
Zenon Choroszy
Bogumiła Choroszy
Magdalena Łopieńska
Andrzej Szewczyk
Grzegorz Grodzki
39-46
Pełny tekst
Problemy związane z prowadzeniem programów ochrony zasobów genetycznych koni w typie sokólskim i sztumskim, w latach 2008–2011
Grażyna Polak
47-59
Pełny tekst
Wyniki prób dzielności koni huculskich z uwzględnieniem linii genealogicznych i wieku
Jadwiga Topczewska
Marek Gibała
61-75
Pełny tekst
Jakość tusz świń ras wbp i pbz ze szczególnym uwzględnieniem zawartości tłuszczu śródmięśniowego (IMF) w zależności od poziomu mięsności
Barbara Orzechowska
Mirosław Tyra
Aurelia Mucha
Grzegorz Żak
77-85
Pełny tekst
Zależności pomiędzy cechami uwzględnianymi w ocenie przyżyciowej świń
Magdalena Szyndler-Nędza
Marian Różycki
Aurelia Mucha
Anna Bereta
Łukasz Ciemiński
Tadeusz Blicharski
87-96
Pełny tekst
Biologia, fizjologia i rozród zwierząt
Wpływ czasu przechowywania nasienia królika na parametry ruchu i zdolność zapładniającą plemników
Piotr Gogol
97-104
Pełny tekst
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo
Makuch rzepakowy w mieszankach z dodatkiem jodu, ksylanazy lub fitazy w tuczu świń
Ewa Hanczakowska
Karol Węglarzy
105-117
Pełny tekst
Wpływ dodatku probiotyku, prebiotyku lub synbiotyku na masę i pH przewodu pokarmowego kurcząt brojlerów żywionych dietami z udziałem różnych zbóż
Anna Milczarek
Maria Osek
Bogusław Olkowski
Barbara Klocek
119-128
Pełny tekst
Środowisko, zoohigiena i technologia produkcji zwierzęcej
Wpływ temperatury otoczenia na poziom tyroksyny w surowicy krwi i obraz termograficzny zewnętrznych narządów rodnych loch w okresie okołorujowym
Dorota Godyń
Jacek Walczak
Eugeniusz Herbut
129-138
Pełny tekst
Reakcja fizjologiczna kurcząt brojlerów trzech grup genetycznych na podwyższoną temperaturę powietrza
Iwona Skomorucha
Renata Muchacka
Ewa Sosnówka-Czajka
139-148
Pełny tekst