Menu
Start
Czasopismo
Redakcja
Numery
Dla autorów
Recenzenci
Zasady etyczne
Kontakt
PL
PL
EN
Artykuły przeglądowe
Wykorzystanie wysokowydajnych technik analiz genomu w badaniach naukowych i hodowli zwierząt gospodarskich
Artur Gurgul
Tomasz Ząbek
Monika Bugno-Poniewierska
81-91
Pełny tekst
Wykorzystanie wybranych ras owiec do produkcji ekologicznej jagnięciny
Paweł Paraponiak
93-105
Pełny tekst
Genetyka i hodowla zwierząt gospodarskich
Processes of lipid peroxidation and antioxidant defense in dairy cows depending on lactation period and season
Marian Simonov
Iryna Petruh
Vasyl Vlizlo
107-115
Pełny tekst
Ekspresja
LIF
mRNA w zależności od polimorfizmów
LIF1
i
LIF3
u loszek
Aurelia Mucha
Katarzyna Ropka-Molik
Katarzyna Piórkowska
117-126
Pełny tekst
Dzienne pobranie paszy a efektywność jej wykorzystania w tuczu świń
Mirosław Tyra
Grzegorz Żak
Robert Eckert
Ilona Mitka
127-135
Pełny tekst
Użytkowość mięsna jagniąt rodzimych ras owiec - świniarki i wrzosówki
Aldona Kawęcka
Jan Knapik
137-145
Pełny tekst
Biologia, fizjologia i rozród zwierząt
Sezonowe zmiany w aktywności steroidogennej oraz mikrostrukturze jąder bażanta
Magdalena Górska
Joanna Wojciechowska
Dorota Wojtysiak
147-154
Pełny tekst
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo
Wpływ wczesności odmiany na skład chemiczny i strawność ziarna kukurydzy
Lucyna Podkówka
Zbigniew Podkówka
Dariusz Piwczyński
Małgorzata Buko
155-169
Pełny tekst
Środowisko, zoohigiena i technologia produkcji zwierzęcej
Zmiany wskaźników hematologicznych i biochemicznych krwi u krów mlecznych w okresie okołoporodowym w zależności od systemu utrzymania
Iwona Radkowska
171-179
Pełny tekst
Wpływ warunków środowiskowych w sezonie pastwiskowym na jakość mleka i dobrostan krów w chowie ekologicznym
Agata Szewczyk
Joanna Pawłowska
181-194
Pełny tekst
Wpływ wysokiej temperatury powietrza na kształtowanie się poziomu kortyzolu i tyroksyny we krwi krów z uwzględnieniem wydajności mlecznej
Andrzej Kaczor
Urszula Kaczor
Marta Wieczorek-Dąbrowska
195-205
Pełny tekst
Wpływ terminu uboju jagniąt na ich cechy tuczne, rzeźne oraz na jakość pozyskanego ekologicznego mięsa
Paweł Paraponiak
Marta Wieczorek-Dąbrowska
207-217
Pełny tekst