Menu
Home
Journal
Editorial
Issues
For Authors
Reviewers
Ethical principles
Contact
EN
PL
EN
Review
Wykorzystanie wysokowydajnych technik analiz genomu w badaniach naukowych i hodowli zwierząt gospodarskich
Artur Gurgul
Tomasz Ząbek
Monika Bugno-Poniewierska
81-91
Full text
(PL)
Wykorzystanie wybranych ras owiec do produkcji ekologicznej jagnięciny
Paweł Paraponiak
93-105
Full text
(PL)
Animal genetics and breeding
Processes of lipid peroxidation and antioxidant defense in dairy cows depending on lactation period and season
Marian Simonov
Iryna Petruh
Vasyl Vlizlo
107-115
Full text
(PL)
Ekspresja
LIF
mRNA w zależności od polimorfizmów
LIF1
i
LIF3
u loszek
Aurelia Mucha
Katarzyna Ropka-Molik
Katarzyna Piórkowska
117-126
Full text
(PL)
Dzienne pobranie paszy a efektywność jej wykorzystania w tuczu świń
Mirosław Tyra
Grzegorz Żak
Robert Eckert
Ilona Mitka
127-135
Full text
(PL)
Użytkowość mięsna jagniąt rodzimych ras owiec - świniarki i wrzosówki
Aldona Kawęcka
Jan Knapik
137-145
Full text
(PL)
The biology, physiology, reproduction, and health
Sezonowe zmiany w aktywności steroidogennej oraz mikrostrukturze jąder bażanta
Magdalena Górska
Joanna Wojciechowska
Dorota Wojtysiak
147-154
Full text
(PL)
Animal nutrition and feedstuffs
Wpływ wczesności odmiany na skład chemiczny i strawność ziarna kukurydzy
Lucyna Podkówka
Zbigniew Podkówka
Dariusz Piwczyński
Małgorzata Buko
155-169
Full text
(PL)
Behaviour, well-being, production technology, and environment
Zmiany wskaźników hematologicznych i biochemicznych krwi u krów mlecznych w okresie okołoporodowym w zależności od systemu utrzymania
Iwona Radkowska
171-179
Full text
(PL)
Wpływ warunków środowiskowych w sezonie pastwiskowym na jakość mleka i dobrostan krów w chowie ekologicznym
Agata Szewczyk
Joanna Pawłowska
181-194
Full text
(PL)
Wpływ wysokiej temperatury powietrza na kształtowanie się poziomu kortyzolu i tyroksyny we krwi krów z uwzględnieniem wydajności mlecznej
Andrzej Kaczor
Urszula Kaczor
Marta Wieczorek-Dąbrowska
195-205
Full text
(PL)
Wpływ terminu uboju jagniąt na ich cechy tuczne, rzeźne oraz na jakość pozyskanego ekologicznego mięsa
Paweł Paraponiak
Marta Wieczorek-Dąbrowska
207-217
Full text
(PL)