Menu
Start
Czasopismo
Redakcja
Numery
Dla autorów
Recenzenci
Zasady etyczne
Kontakt
PL
PL
EN
Artykuły przeglądowe
Zwierzęta klasowe sposobem na wspomaganie edukacji dzieci
Zuzanna Łoniewska
Hiacynta Peregudowska
Andrzej Gugołek
3-10
10.58146/h0fp-0259
Pełny tekst
Composition, expression, regulation and evolution of fish Hox genes family: A review
Kalim Ullah
Faisal Tasleem
Yajun Wang
11-25
10.58146/qb1a-fs61
Pełny tekst
Rozród królików oraz zachowania okołoporodowe królic w świetle badań naukowych
Karolina Sekuła
Sylwia Pałka
27-35
10.58146/cx23-ff16
Pełny tekst
Preparaty bakteryjne modyfikujące procesy fermentacji a jakość kiszonek – przegląd wyników badań
Marek Selwet
37-48
10.58146/v9zr-d128
Pełny tekst
Rośliny lecznicze jako alternatywa dla antybiotykowych stymulatorów wzrostu w odchowie brojlerów kurzych
Jakub Przybyszewski
Jakub Urban
Monika Michalczuk
49-60
10.58146/6r6z-1f04
Pełny tekst
Genetyka i hodowla zwierząt gospodarskich
Milk productivity of Kazakh mare types Jabe and Novoaltay-Kazakh in the steppe zone of the North-East of Kazakhstan
Tlekbol Sungatovich Sharapatov
Tolegen Shonaevich Assanbayev
Saukymbek Kauysovich Shauyenov
Monika Bugno-Poniewierska
Magdalena Pieszka
61-70
10.58146/dzv4-n837
Pełny tekst
Profil hodowcy uczestniczącego w programach ochrony zasobów genetycznych koni sokólskich i sztumskich
Joanna Wójtowicz
Grażyna Polak
Agnieszka Chełmińska
Beata Smulska
71-87
10.58146/mb3b-0n83
Pełny tekst
Biologia, fizjologia i rozród zwierząt
On the issue of compensation of the secretory process by the lobes of the cow's mammary gland
Vasyl Kostenko
89-95
10.58146/8kgh-nb36
Pełny tekst
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo
Assessment of selected milk performance traits and metabolic status indicators of cows in herds utilizing different feeding technologies
Piotr Guliński
Cezary Czarnocki
97-117
10.58146/1fgx-h285
Pełny tekst
Środowisko, zoohigiena i technologia produkcji zwierzęcej
Wpływ wybiegowego systemu chowu i bioróżnorodności kur na jakość tuszek i mięsa
Józefa Krawczyk
Michał Puchała
119-134
10.58146/0kh2-bp04
Pełny tekst
Jakość i bezpieczeństwo produktów zwierzęcych
Pojemność przeciwutleniająca mleka, sera i serwatki od krów utrzymywanych w terenie górskim
Piotr Zapletal
Barbara Małkusiak
Grzegorz Skrzyński
135-143
10.58146/c05v-qd27
Pełny tekst
Effects of electromagnetic waves on the level of fatty acids in UHT milk
Piotr Zapletal
Anna Migdał
145-153
10.58146/wbyw-an09
Pełny tekst