Artykuły przeglądowe

Zwierzęta klasowe sposobem na wspomaganie edukacji dzieci
Zuzanna Łoniewska Hiacynta Peregudowska Andrzej Gugołek
Composition, expression, regulation and evolution of fish Hox genes family: A review
Kalim Ullah Faisal Tasleem Yajun Wang
Rozród królików oraz zachowania okołoporodowe królic w świetle badań naukowych
Karolina Sekuła Sylwia Pałka
Preparaty bakteryjne modyfikujące procesy fermentacji a jakość kiszonek – przegląd wyników badań
Marek Selwet
Rośliny lecznicze jako alternatywa dla antybiotykowych stymulatorów wzrostu w odchowie brojlerów kurzych
Jakub Przybyszewski Jakub Urban Monika Michalczuk

Genetyka i hodowla zwierząt gospodarskich

Milk productivity of Kazakh mare types Jabe and Novoaltay-Kazakh in the steppe zone of the North-East of Kazakhstan
Tlekbol Sungatovich Sharapatov Tolegen Shonaevich Assanbayev Saukymbek Kauysovich Shauyenov Monika Bugno-Poniewierska Magdalena Pieszka
Profil hodowcy uczestniczącego w programach ochrony zasobów genetycznych koni sokólskich i sztumskich
Joanna Wójtowicz Grażyna Polak Agnieszka Chełmińska Beata Smulska

Biologia, fizjologia i rozród zwierząt

On the issue of compensation of the secretory process by the lobes of the cow's mammary gland
Vasyl Kostenko

Żywienie zwierząt i paszoznawstwo

Assessment of selected milk performance traits and metabolic status indicators of cows in herds utilizing different feeding technologies
Piotr Guliński Cezary Czarnocki

Środowisko, zoohigiena i technologia produkcji zwierzęcej

Wpływ wybiegowego systemu chowu i bioróżnorodności kur na jakość tuszek i mięsa
Józefa Krawczyk Michał Puchała

Jakość i bezpieczeństwo produktów zwierzęcych

Pojemność przeciwutleniająca mleka, sera i serwatki od krów utrzymywanych w terenie górskim
Piotr Zapletal Barbara Małkusiak Grzegorz Skrzyński
Effects of electromagnetic waves on the level of fatty acids in UHT milk
Piotr Zapletal Anna Migdał