Menu
Start
Czasopismo
Redakcja
Numery
Dla autorów
Recenzenci
Zasady etyczne
Kontakt
PL
PL
EN
Artykuły przeglądowe
Kwas masłowy w żywieniu prosiąt
Ewa Hanczakowska
Barbara Niwińska
115-125
Pełny tekst
Ekspresja i funkcja receptora progesteronu w jajniku u ptaków
Sylwia Orczewska-Dudek
Maria Mika
127-135
Pełny tekst
Genetyka i hodowla zwierząt gospodarskich
Analiza parametrów wzrostu cieląt ras Limousine, Charolaise i Hereford w stadach hodowlanych objętych kontrolą użytkowości
Zenon Choroszy
Bogumiła Choroszy
Magdalena Łopieńska
Andrzej Szewczyk
Grzegorz Grodzki
137-147
Pełny tekst
Parametry genetyczne dziennej wydajności mleka, tłuszczu i białka oraz zawartości laktozy w mleku oszacowane na podstawie próbnych udojów krów rasy polskiej holsztyńsko-fryzyjskiej odmiany czarno-białej
Emil Jesiołkiewicz
Ewa Ptak
Magdalena Jakiel
149-160
Pełny tekst
Kontrola rodowodów bydła rasy Limousine w oparciu o mikrosatelitarne loci uzupełniającego zestawu markerów DNA
Anna Radko
Tadeusz Rychlik
Agnieszka Szumiec
161-168
Pełny tekst
Analiza spokrewnień w populacji buhajów rasy polskiej holsztyńskofryzyjskiej odmiany czarno-białej
Piotr Topolski
Wojciech Jagusiak
169-176
Pełny tekst
Kształtowanie się cech fenotypowych bydła mlecznego w warunkach chowu ekologicznego
Piotr Wójcik
Angelina Czubska
Marcin Kruk
177-187
Pełny tekst
Wpływ masy ciała prosiąt przy urodzeniu na efekty ich odchowu i wyniki tuczu
Maria Bocian
Hanna Jankowiak
Salomea Grajewska
Jolanta Kapelańska
Waldemar Włodarski
189-195
Pełny tekst
Znacznik antygenowy immunoglobulin klasy M w badaniach wchłaniania i zaniku przeciwciał pochodzenia siarowego u jagniąt
Piotr Krzyścin
Małgorzata Natonek-Wiśniewska
197-204
Pełny tekst
Biologia, fizjologia i rozród zwierząt
Wpływ wieku i masy ciała loszek w dniu pierwszego krycia na ich późniejszą użytkowość rozpłodową
Aurelia Mucha
Mirosław Tyra
Magdalena Szyndler-Nędza
Barbara Orzechowska
205-218
Pełny tekst
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo
Wpływ dolistnego nawożenia cynkiem i miedzią runi łąkowej na wartość pokarmową kiszonek oraz jakość mleka krowiego uzyskanego w okresie ich skarmiania
Iwona Radkowska
Adam Radkowski
219-226
Pełny tekst
Wzbogacanie mięsa królików w nienasycone kwasy tłuszczowe i witaminy oraz przeciwdziałanie procesom utlenienia
Dorota Kowalska
227-243
Pełny tekst
Środowisko, zoohigiena i technologia produkcji zwierzęcej
Wpływ rodzaju podłoża w boksach legowiskowych na komfort wypoczynku krów oraz poziom komórek somatycznych w mleku
Andrzej Kaczor
Jolanta Paschma
Andrzej Olszewski
Paweł Paraponiak
245-255
Pełny tekst
Wyniki odchowu oraz jakość surowca rzeźnego pozyskanego od jagniąt utrzymywanych na pastwiskach ekologicznych i nawożonych mineralnie
Paweł Paraponiak
Jolanta Paschma
Andrzej Kaczor
257-267
Pełny tekst
Wpływ systemu odchowu na wyniki produkcyjne i wybrane wskaźniki stresu we krwi kurcząt brojlerów różnego pochodzenia
Iwona Skomorucha
Ewa Sosnówka-Czajka
Renata Muchacka
269-278
Pełny tekst