Menu
Start
Czasopismo
Redakcja
Numery
Dla autorów
Recenzenci
Zasady etyczne
Kontakt
PL
PL
EN
Artykuły przeglądowe
Czynniki ryzyka występowania kulawizn w stadzie bydła mlecznego
Waldemar Teter
Piotr Stanek
Witold Chabuz
Paweł Żółkiewski
Wioletta Sawicka-Zugaj
3-12
Pełny tekst
Genetyka i hodowla zwierząt gospodarskich
Parametry płodnościowe bydła simentalskiego w oparciu o indeksy i wskaźniki budowy ciała
Angelina Czubska-Stączek
Piotr Wójcik
Adam Lasek
Marzena Cwynar
13-29
Pełny tekst
Analiza wykonania zadania ruchowego „zagalopowanie” jako przykład testu umożliwiającego optymalizację procesu treningowego
Olga Grabowska
Anna Albera-Łojek
Jacek Łojek
31-44
Pełny tekst
Physical location of genes encoding small heat shock proteins in the Suidae genomes
Barbara Danielak-Czech
Anna Kozubska-Sobocińska
Marek Babicz
45-54
Pełny tekst
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo
Wpływ granulowanego preparatu mlekozastępczego i specjalistycznej mieszanki pełnoporcjowej na wybrane wskaźniki odchowu cieląt
Grzegorz Skrzyński
Elżbieta Sowula-Skrzyńska
Justyna Żychlińska-Buczek
55-67
Pełny tekst
Wpływ substytucji śruty sojowej śrutą rzepakową na masę ciała kurcząt, jakość tuszek i pozorną strawność jelitową aminokwasów
Olga Michalik-Rutkowska
Franciszek Brzóska
Bogdan Śliwiński
Mariusz Pietras
69-93
Pełny tekst
Wpływ dodatku ekstraktów z ziół do wody pitnej na aktywność enzymów antyoksydacyjnych, poziom GSH i MDA oraz profil kwasów tłuszczowych w mięśniach kurcząt brojlerów
Iwona Skomorucha
Ewa Sosnówka-Czajka
Renata Muchacka
95-105
Pełny tekst
Wpływ dodatku kurkumy w paszy na wyniki produkcyjne i jakość mięsa kurcząt brojlerów
Monika Łukasiewicz
Katarzyna Mucha
Kamila Puppel
Beata Kuczyńska
Arkadiusz Matuszewski
107-119
Pełny tekst