Menu
Home
Journal
Editorial
Issues
For Authors
Reviewers
Ethical principles
Contact
EN
PL
EN
Review
Termowizja jako metoda diagnostyczna
Dorota Mazur
Eugeniusz Herbut
Jacek Walczak
171-181
Full text
(PL)
Animal genetics and breeding
Fenogrupy układu grupowego krwi C u bydła ras: czerwono-białej, holsztyńsko-fryzyjskiej i Charolaise
Tadeusz Rychlik
Marian Duniec
183-192
Full text
(PL)
Wpływ długości okresu po wycieleniu i wieku krów na poziom immunoglobulin w siarze
Piotr Guliński
Krzysztof Młynek
Bogumiła Giersz
193-200
Full text
(PL)
Umięśnienie i otłuszczenie szynki wieprzowej w zależności od cech użytkowoś́ci tucznej świń ras matecznych (wbp i pbz)
Grzegorz Żak
Mirosław Tyra
201-208
Full text
(PL)
Możliwości oszacowania procentowej zwartości mięsa w boczku i polędwicy świń na podstawie danych z dysekcji wykonanej metodą Walstry i Merkusa
Grzegorz Żak
Mirosław Tyra
209-217
Full text
(PL)
Polimorfizm β-laktoglobuliny u owiec
Aldona Kawęcka
Anna Radko
219-225
Full text
(PL)
Ocena poziomu cech pokrojowych rodów męskich koni czystej krwi arabskiej uczestniczących w krajowych pokazach w latach 2001 – 2005
Krystyna Chmiel
Anna Gajewska
227-234
Full text
(PL)
Analiza porównawcza wzorów prążków G w kariotypie daniela (Dama dama) i kozy (Capra hircus)
Anna Kozubska-Sobocińska
Ewa Słota
Maria Pakusiewicz
235-240
Full text
(PL)
Animal nutrition and feedstuffs
Charakterystyka metody oznaczania aminokwasów w siarkowych w paszach i zółtkach jaj
Robert Gąsior
Krystyna Ślusarczyk
241-253
Full text
(PL)
Economics and the organization of animal production
Zależność między masą ciała kury a masą jaja w kontekście opłacalności produkcji jaj
Józefa Krawczyk
255-262
Full text
(PL)
Efektywność produkcyjno-ekonomiczna wyników badań żywieniowych w produkcji kurcząt rzeźnych, tuczników i jagniąt
Elżbieta Sowula-Skrzyńska
Bogumiła Kapłon
263-277
Full text
(PL)